cropped-Privat-Sygepleje-logo.png

Alt du skal vide om privat døgnpleje i eget hjem

Formålene med privat døgnpleje i eget hjem har mange fordele. F.eks. øget livskvalitet for både patient og pårørende, øget fokus på nærvær og omsorg, tilpasset privat sygepleje efter behov, og tryghed i hverdagen i ens faste omgivelser. I denne artikel giver vi et overblik over, hvem der kan have gavn af et sådan forløb og fordelene forbundet med privat sygepleje i eget hjem.

Hvem kan have behovet for døgnpleje i eget hjem?

Privat døgnpleje i eget hjem ydes ofte hos følgende patientgrupper:

  • Palliative- og terminale patienter som har behov for smertedækning og pleje i faste og trygge rammer i den sidste tid, hvor ønsket om personlig frihed spiller en stor rolle
  • Demensramte patienter som ønsker en hverdag med ro og stabilitet, hvor ønsket om en hverdagsrutine efter patienten personlige behov sættes i centrum og hvor ro og regelmæssighed er et vigtigt.
  • Ældre med et behov for pleje i hjemmet og hjælp til hverdagens gøremål

De mange fordele forbundet med privat døgnpleje i eget hjem

Fordelene er mange når det kommer til privat døgnpleje hjemme, men måske det vigtigste ved døgnpleje i hjemmet er, at alt foregår på dine præmisser. Der er ingen udefra kommende regler som skal overholdes, feks. faste tidspunkter for måltider, eller vækning op om morgenen, og alt udføres, som du ønsker, og når du ønsker det skal ske.

Privat sygeplejerske døgnet rundt

Du har konstant støtte døgnet rundt, så du ikke behøver at være urolig over, i perioder at blive efterladt til dig selv eller uden den livsvigtige pleje, du har brug for. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, at dine rutiner bliver forstyrret, fordi din private sygeplejerske vil sikre, at din pleje udføres problemfrit og efter dine præferencer.

At have døgnpleje betyder også, at hvis du har komplekse plejebehov såsom demens, behov for palliativ pleje eller specifik ernæring kan du blive stadigvæk til passet derhjemme.

Opnå ro i sindet hos dig og dine pårørende

Med en privat sygeplejerske inddrages patienten og de pårørende også i, hvilke ønsker man har til dagligdagens gøremål såsom: opvask, tøjvask, madlavning eller andre ønsker hos patienten såsom udflugter og gåture mm. Dette er med til at holde humøret højt, i det som kan være en svær tid for både patient og dets pårørende.

At have en sygeplejerske, der er matchet til dig og dine sundhedsbehov er essentielt, men sygeplejersken personlighed betyder også meget ved beslutning om privat døgnpleje i eget hjem.

Understøttet uafhængighed

Formålet er hermed også at understøtte patientens og de pårørendes uafhængighed ved at sætte deres behov først. Nogle dage har patienten måske lyst til at besøge den lokale park med sygeplejersken og fodre ænderne, mens patienten andre dage måske bare vil slappe af derhjemme og se sin yndlingsfilm eller lave et puslespil.

Intet slår den sikkerhed og komfort en patient føler, når de er i deres vante omgivelser, og derfor er døgnpleje i eget hjem en god mulighed for dem som har brug for ekstra støtte til at fortsætte med at leve de liv, de ønsker.

Læs mere om døgnpleje og hjemmepleje: