cropped-Privat-Sygepleje-logo.png

Valg af privat sygeplejerske

Står du i en situation, hvor du skal vælge privat sygepleje bureau? Der er flere måder, som kan hjælpe dig til at vælge det rette firma, der tilbyder private sygeplejersker.

En metode som ligger lige for, er at gennemgå hukommelsen efter eventuelle tidligere anbefalinger eller du kan spørge i dit netværk, om der er nogen, du kender, som kan anbefale et sygepleje bureau til privat sygepleje. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du starte med at gennemgå de websites, som er tilgængelige på nettet, ved en søgning efter privat sygeplejerske.

Nogle privat sygepleje bureauer er landsdækkende, mens andre kun dækker et nærområde fra bureauets virksomhedsadresse.

Kig efter autoriserede sygeplejersker og sundhedspersoner

Du bør først of fremmest sikre dig at:

Styrelsen for Patientsikkerhed har i en bekendtgørelse fastsat regler om, at alle autoriserede sundhedspersoner skal føre patientjournal. Det sker for at sikre din sikkerhed som patient. Styrelsen for Patientsikker har det overordnede tilsyn med privat sygeplejersker, således gældende regler for journalføring mv bliver overholdt. Ved nogle bureauer er denne obligatoriske dokumentation af pleje, inkluderet i prisen pr. time.

For at vælge det rette sygepleje bureau, bør du sikre dig at bureauet har det antal sygeplejersker, som er nødvendige til opgaven. Hvis det drejer sig om døgnpleje er det nødvendigt med flere privat sygeplejersker, som skiftevis kan tage vagterne.

Troværdig

Det er vigtigt at bureauets website efterlader et indtryk af, at bureauet er troværdigt. Her er det f.eks. en god idé at læse bureauets testimonials (kundeudtalelser).

Samtidig giver det tillid, hvis sygepleje bureauet nævner den ydelse, som du søger. Hvis dit behov f.eks. er palliativ pleje, terminal pleje eller pleje af Parkinsons sygdom og demens, er det troværdigt, hvis sygepleje bureauet nævner denne ydelse på deres website.

Ellers er det selvfølgelig et spørgsmål om kemi. Flere bureauer tilbyder et gratis og uforpligtende møde, hvor bureauet bliver præsenteret for opgaven, og omvendt får patienten og de pårørende mulighed for at afstemme, om kemien er til stede.

Priser på privat sygepleje

Med hensyn til priser ligger mange bureauer på samme niveau, men der kan være forskel på timepriser afhængig af tidspunkter på døgnet, antal timer, kørsel osv. Også her er det en god ide at tjekke de enkelte websites for detaljer.

Klik her for at se timepriser for privat sygepleje.